Vaja läheb:
2 kl riisi (veskimati pudruriis)
2kl vett
3spl sushiäädikat (jasmiini riisiäädikas)
1spl suhkrut
1tl soola
Enne riisi keetmist peab riisi korralikult pesema. Selleks panen riisi suurde kaussi, lisan suures koguses vett, segan ja valan vee ära. Riisi pesen kolm kuni neli korda e. kuni pesuvesi muutub selgeks.
Keetmine:
- Peale viimast pesemist valan riisi keedunõusse koos valmis mõõdetud veega ja lasen sellel seista 30 minutit.
- Katan poti kaanega ja asetan kõrge kuumuse peale keema. Kohe kui riis on keema hakanud keeran kuumuse väiksemaks ja keedan 7-8 minutit. Seejärel keeran jälle kuumuse natuke kõrgemaks ja keedan 15 minutit.
- Kõige lõpuks keeran kuumuse kuni minutiks kõige kõrgemaks, et üleliigne vesi aurustuks.
- Lülitan kuumuse välja ja jätan poti pliidile seisma 10 minutiks.
- Enne maitseainete lisamist segan riisi veel õrnalt. Seejärel lisan omavahel segatud maitseained.
- Riis on valmis shusi valmistamiseks kui kätt selle kohale pannes tuleb sellest natuke soojust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar