pühapäev, 29. november 2009

Munarullid, munaribad

Munarulle e atsuyaki tamagot kasutan sushitordi täidiseks või väikeste sushitükkide kaunistamiseks.

Valmistamiseks läheb vaja:
1 spl saket
1 spl suhkrut
6 muna
toiduõli ja näputäis soola.

Muna klopin lahti koos suhkru ja soolaga. Lisan sake. Kuumale õlisele pannile valan õhukese kihi munasegu, praen nii kaua kuni pealispind on tahenenud. Keeran sellest tugeva rulli ja jätan panniservale seisma. Valan järgmise õhukese kihi ja kui selle pealispind on taheneud keeran järgmise kihi rulli jne kuni kogu munasegu on rulli keeratud.
Peale küpsetamist panen munarulli toidukilesse jahtuma. Peale jahtumist saab sellest lõigata viile, mis sobivad väikeste riisipatjade (nigiri) kaunistamiseks. Ribasid saab edukalt kasutada sushitordi või paksemate makirullide (futumaki) täidiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar